Historia

Breu recull dels inicis del C.F. Parets

El Club de Futbol Parets es va constituir el 3 d’octubre de 1934, tot i que hi ha constància que el futbol es practicava des de començaments dels anys 20.

Inicialment, la denominació fou FC Parets; acabada la Guerra Civil va passar a dir-se CD Parets i , a finals de 1949, va adoptar el nom definitiu de CF Parets sota la presidència d’Antoni Puig Jové

 

 

 

A Parets i en diferents èpoques hi han hagut Penyes futbolístiques, tals com la Penya Brunés, Penya Saprissa, CD Ensanche, Penya Pinocho, a més a més del club representatiu del poble.

Segons notícies de diversos aficionats es veu que l’antic camp de futbol, fou instal.lat modestament, on ara hi ha el Pavello Esportiu. Més cap aquí fou acondicionat més aprop de la rivera del Tenes fins arribar on ara hi ha l’actual.

Les antigues “casetes” o vestuaris també han tingut varietat d’allotjaments, ja que en el camp de futbol no n’hi havien. Recordem a “Can Cliri” o “Esteve Nano”, en el carrer baixada de “Can Rajoler” i en els sotanos de l’edifici de la Cooperativa. Ho sigui que els jugadors s’havien de passejar un cop equipats, per bona part del poble, fins que no arribaven al camp.

Durant la celebració de les Noces d’Or es va estrenar l’himne del club, amb lletra d’Antoni Bertran i música de Rudy Ventura.

En el si del club han sorgit valors com l’internacional Josep Seguer, que va formar part al mític Barça de les Cinc Copes, Isidre Jordà amb el Saragossa, el jove Palacinos amb el Rayo Vallecano, i Antoni Font, que va jugar al RCE Espanyol, la UE Sant Andreu i el CE Granollers, entre d’altres equips.

L’any 1936 el CF Parets s’adjudica el Torneig “Campió de Campions de Catalunya”.

 

La temporada 1964-1965, el primer equip del CF Parets va assolir l’ascens a la Segona Regional i aquell mateix any es va classificar per disputar, per primera vegada, la copa Catalunya.

L’ascens a la Primera Regional es va assolir la temporada 1984-1985.

La temporada 2005-2006 va aconseguir l’ascens a Preferent, una categoria en què ha jugat fins la temporada 2008-2009. I la temporada 2009-2010 jugarà a Primera Categoria Territorial.

RESSENYA LITERÀRIA

 

El Futbol a Parets

 

Club Parets sota la presidència de Ramon Morell. El gener de 1936 l’equip es va proclamar campió comarcal derrotant La Garriga i més tard va aconseguir el Torneig Campió de Campions de Catalunya. Va ser un equip format sobretot per jugadors de Parets amb noms com Raimundo Seguer, Sisquet de can Sastre, el Noi Xineia, Joan Vila Carreras ‘Vileta’, Manel Alcalà, Castells, Florenci Tomàs, el porter Isidre Jordà. Però també amb jugadors de fora com els porters Servós i Magrinyà, Navarro, Bono o Herminio.

El Futbol a Parets és un repàs als nor- anta anys d’història d’aquest esport a la nos- tra població. Una obra emmarcada en els 75 aniversari de la fundació oficial del Futbol Club Parets el 1934, encara que aquest esport ja es practicava alguns anys enrera.

Amb l’arribada del franquisme es va dissoldre el FC Parets i el 9 de gener de 1940 neix el Club Deportivo Parets. El 1940 el pare- tà Josep Seguer fitxa pel FC Barcelona. Precisament per aquest fitxatge del Barça, el 3 d’agost de 1941 es va jugar un partit històric entre l’equip paretà i el Barça amb victòria dels primers per 3-1. Als anys 40 també apa- reixen algunes penyes: el 1940 la Penya Sanèsia, de curta durada, més tard la Penya Pinocho, la Penya Seguer –que jugava a l’Eixample- i la Penya Grill. A final de 1949 l’entitat adopta la denominació de Club de Futbol Parets.

De fet, el primer partit de futbol del que tenim constància que va jugar un equip del Parets va ser al camp del Mollet el 1919. El 1923 es va inaugurar el camp de futbol a la Verneda de Ca l’Isidre Coix amb un partit molt accidentat segons les cròniques d’El Mundo Deportivo. És clar que quatre anys més tard, el FC Parets es va traslladar al camp de Santa Maria del Vallès per jugar durant aproximadament tres temporades.

Serà la dècada de grans jugadors com el porter Pere Vila, Josep Sánchez o Joan Martorell ‘Pino’.

La dècada dels trenta és una de les millors èpoques del FC Parets. El 3 d’octubre de 1934 es constitueix oficialment el Futbol

Només començar la dècada dels 50, l’equip guanya el Campionat de Primavera. S’hi poden veure jugadors destacats com el defensa Juan Fernández, Josep Castells, Jaume Ramon i altres. Serà una dècada de bons futbolistes paretans que aniran a jugar a fora com el mateix Fernández, Isidre Ripoll, Josep Maria Seguer, Emili Ponsetí i altres.

L’esclat de la Guerra Civil va impedir la participació paretana a les Olimpíades Populars.

Després d’un període de crisi del club, que coincideix amb la creació del Balonmano Parets, el club es reactiva gràcies a un juvenil